A cégalapítás szabadsággal, ugyanakkor felelősséggel is jár

Szponzorált tartalom

cégalapítás
cégalapítás

A vállalkozói lét sokak számára összefonódik a szabadság és a függetlenség fogalmával. Végtére is a vállalkozó keresetének nincs felső határa, akkor megy szabadságra, amikor akar, ő dönti el, hogy otthonról vagy irodából dolgozik, és még sorolhatnánk. Azt azonban sokszor elfelejtik, hogy ez az életforma gyakran lemondásokkal is jár. A határidők betartására például senki sem figyelmeztet bennünket, hacsak nincs egy jó könyvelőnk, az adóhatóság viszont nem felejti el, hogy mikor kell bennünket meglátogatni a lejárt tartozásunk miatt. A számos kiadás miatt, mint például az irodabérlés költsége, a kívülálló sokszor nem tudja pontosan felmérni, hogy valójában mennyire is megy jól az adott vállalkozónak. Az extra bevétel ugyanis sokszor plusz munkaórákkal is jár. A vállalkozó valóban nem fix munkaidőben dolgozik, hanem az ügyfelek igényeihez alkalmazkodva. Ez sokszor azt jelenti, hogy mások munkaideje után, amikor is az alkalmazottként dolgozók szabaddá tudják tenni magukat, hogy eljussanak a szépségszalonba, elvigyék a kocsit a szerelőhöz, nyelvtanfolyamon vegyenek részt, vagy bármilyen más vállalkozó szolgáltatását igénybe vegyék.

A cégalapítás tehát nagyon is felelősségteljes döntés, és mindent át kell gondolnunk többször is, mielőtt erre adjuk a fejünket. A szekhelyszolgaltatas24.hu honlapján találunk is egy nagyon hasznos összefoglalót azzal kapcsolatban, hogy mi mindent érdemes ilyenkor észben tartani. Ebbe beletartoznak bizonyos határidők is, valamint ismernünk kell a választott vállalkozási formához tartozó dokumentumok és adózási formák listáját is. Ezt persze az elején nem mindig könnyű átlátni, csak maximum a könyvelési vagy jogi tevékenységet végző cégeknek, ezért egyáltalán nem szégyen, ha segítséget kérünk. A szekhelyszolgaltatas24.hu-ra bátran támaszkodhatunk cégalapítás tekintetében, mivel már több, mint 10 év tapasztalattal és kiváló ügyvédekkel rendelkezik ezen a területen.

Ahogy a honlap címéből is kiderül, a cégalapítás után a székhelyszolgáltatást is egyből igénybe tudjuk venni, amennyiben így döntünk. A szekhelyszolgaltatas24.hu ugyanakkor is segít vállalkozásunk elindításában, ha a cégközpontunkat inkább saját ingatlanunkba vagy bérelt irodánkba helyeznénk. Az nyilván a helyzettől függ, hogy kinek melyik a legjobb megoldás, de érdemes elgondolkozni a szekhelyszolgaltatas24.hu kínálta lehetőségeken. Ők ugyanis tudnak például Újlengyelben is cégközpontot biztosítani, ahol az önkormányzat nem szed iparűzési adót, ez pedig szintén jelenthet némi segítséget a kisebb költségvetéssel induló vállalkozásoknak.

Hacsak nem tudunk külön alkalmazottat felvenni a titkársági feladatok ellátására, szintén érdemes a szekhelyszolgaltatas24.hu-t megbízni a cégek küldemények átvételével és szkennelésével. A hatóságok ugyanis szigorúan veszik a hivatalos levelekben közölt információkat, az pedig sosem jó kifogás, hogy elkeveredett valami a postán, még akkor sem, ha valamiért valóban nem került az irat a kezünkbe. A szekhelyszolgaltatas24.hu ugyanakkor mindent átvesz és időben eljuttat jogos tulajdonosához.

Bár az otthoni iroda ötlete kényelmesen hangzik, ez sem biztos, hogy mindenki számára jó választás. Gondoljunk például arra, hogy mennyire tudunk továbbra is teljes gőzzel a munkánkra koncentrálni, ha a szünidőben otthon maradnak a gyerekek, vagy bármilyen váratlan esemény miatt, pl. csőtörés, nem tudjuk megfelelő hivatalos környezetben fogadni ügyfeleinket. A szekhelyszolgaltatas24.hu rugalmasan tud ügyfeleinek tárgyalót biztosítani, így a munka és a magánélet elvonatkoztatása egymástól nem okoz többé problémát. A cégalapítás során ezeket a tényezőket is érdemes mérlegelni.

Tevékenységünktől és üzleti partnereink jellegétől függően (pl. vásárolunk-e külföldi beszállítótól) felmerülhetnek váratlan helyzetek és jogi viták is. Ilyenkor jó, ha könnyen és gyorsan találunk céges ügyvédet a már meglévő és működő vállalkozásunkhoz is. A szekhelyszolgaltatas24.hu ezt természetesen ilyenkor is biztosítja nekünk, hogy ne csak az elindulás, hanem az előrehaladás is zökkenőmentes legyen.

A kezdő vállalkozók számára tehát ajánlom, hogy keressék fel a szekhelyszolgaltatas24.hu oldalt. Sok hasznos információt meg lehet itt tudni, amely akár most, akár a későbbiekben aktuális lehet számukra.