Nyugodtan utaztam el, de csak mert időben rátaláltam a pannon-safe oldalára!

Szponzorált tartalom

utasbiztosítás
utasbiztosítás

Egyszerűen imádok utazni. Bár szerintem ezzel sokan vannak így. Az egyetlen baj, hogy sajnos sokkal kevesebb lehetőségem adódik rá, mint én azt szeretném. Nyilván, hiszen a legtöbb ember nem tudja azt megtenni, hogy csak utazgat hónapokon keresztül. De én mondom, ha megnyerném a lottót, tuti ezt csinálnám: egy jó darabig csak utazgatnék. Hiszen, az élményekre szerintem nem szabad sajnálni a pénzt.

Legutóbb Ausztráliába utaztam, két teljes hétre. Általában biztosítás nélkül utazom – tudom, felelőtlen voltam eddig -, de ezt ebben az esetben nem mertem megtenni, mert hát mégis csak több ezer kilométerről van szó, és onnan nem tudok pár óra alatt hazajutni. Szóval itt volt az ideje annak, hogy megkössem életem első utasbiztosítását.

A testvérem ajánlotta a pannon-safe oldalát, ő itt kötötte meg, a lakásbiztosítását. Pontosabban ugye a szakértő alkuszaik segítségével. Elmesélte, hogy már 17 éve foglalkoznak biztosításokkal és hitelekkel, és meg is nézhetem az ügyfél elégedettséget, ami egyébként elképesztő, de azt mondta, hogy ő is hasonlóképpen meg volt elégedve a pannon-safe szolgáltatásaival.

A tesóm személyesen beszélt velük az irodájukban, ami egyébként az országban több helyen is megtalálható. Van például iroda: Budapesten, Szegeden, Miskolcon, Zalaegerszegben, Hajdúböszörményben is. De nézzétek meg a honlapot, mert elég sok van. De nem kell aggódni akkor sem, ha a Te településeden nincs fiókjuk, mert telefonon is nagyon készségesek és segítőkészek. És ezt tapasztalatból mondom, ugyanis én is telefonon kerestem meg őket.

Tehát, visszatérve az utasbiztosításhoz: az honlapról megtudta, hogy az utasbiztosítások általában tartalmazza az életbiztosítást és balesetbiztosítást, továbbá, harmadik félnek is megtérítik a kárt, ha esetleg a szálláshelyben kárt okoznánk, illetve része még az asszisztencia is. Ez egyébként szinte minden biztosítónál így van. Ezen felül pedig lehet kérni kiegészítő biztosításokat is. Én pont ezt kerestem. Kicsit aggódtam, hogy nagyon hosszú az út, több átszállás, mi van késik a gépem, emiatt nem érem el a csatlakozást és hasonlók. De – ahogy írták is a pannon-safe oldalán -, erre is lehet biztosítást kötni. Tudtam, hogy én ezt megkötöm, mert borzasztó összegekbe kerülhet egy ilyen gikszer.

Emellett pedig a csomagjaimat is féltettem, és meglepve tapasztaltam egyébként, hogy az „alapcsomag” nem tartalmazza a csomagok védelmét. Na de sebaj, erre is lehet kötni külön.

Ugyan van az oldalon egy online kalkulátor, aminek segítségével könnyebben tudunk biztosítást választani, de én úgy voltam vele, hogy inkább kikérem azoknak a véleményét, akik már 17 éve a szakmában vannak, csak jobban tudják.

Fel is vettem velük a kapcsolatot, elmondtam mit szeretnék, nagyon kedvesek voltak. Sok mindenre rákérdeztek, hogy a lehető legjobb ajánlatot találhassák meg nekem, és ők is minden kérdésemre válaszoltak.

A biztosítást sikerült megkötni, egész jó áron – törekedtek arra, hogy a keretben maradjak, amit nagyjából megszabtam -, és ráadásul gyorsan.

Mivel más jellegű biztosításokban is tudnak segíteni, ahogy láttam a honlapjukon, kértem tájékoztatást a CASCO-ról is. No, nem nekem, hanem az öcsémnek érdeklődtem. Nemrég tanult meg vezetni, és én ezer örömmel fizetem neki a CASCO-t, mert hát, féltem az autót. Nem baj, majd megtanul vezetni jobban.

Szóval, igazából erről is teljeskörű felvilágostást kaptam, azóta ezt is megkötöttük egyébként. Azt tudom mondani, hogy a nehéz globális helyzet ellenére, én már tervezgetem a következő utamat, amiről sokat még nem tudok, de azt igen, hogy a pannon-safe-et fogom újra felkeresni és a segítségüket kérni.