Eladó vállalkozások egy helyen.

Szponzorált tartalom

eladó vállalkozások
eladó vállalkozások

Ha valaki nem szeretné a vállalkozását tovább folytatni, és úgy dönt, hogy eladja a cégét, akkor általában az a kérdés merül fel, hogy melyik az a platform, amely kimondottan eladó cégek területére specializálta magát.  Az eladó vállalkozások tulajdonosai azt a platformot keresik az online térben, amely az ő számukra a  legszélesebb körben, a legjobb feltételek mellett kínálja erre a lehetőséget. Azok, akik eladó vállalkozások megvételén gondolkodnak, szintén ezeken a weboldalakon tájékozódnak a számukra optimális befektetéshez. Vannak olyan szolgáltatások, amelyek kimondottan csak Magyarországra fókuszálva működnek, régiókra bontott lehetőséggel, vannak olyan online felületek, melyek az Európai Unión belül  rendelkeznek kapcsolatrendszerrel, illetve amelyek a világon bárhol kínálják megvételre eladó vállalkozások sorait.

Egyes üzleti szolgáltatók, különböző funkciókat kínálnak. Van olyan oldal, ahol a meglévő vállalkozás átvételekor az ügyfél megbízásából tanácsadók  (tranzakciós tanácsadás) saját nevük alatt tegyék közzé akár az eladást, akár a vételt, és így széles potenciális vevői körhöz juttathatják el az igényt.  Van olyan szolgáltató, amely tanácsadási szolgáltatás keretén belül oldal lehetőséget ad, hogy az eladó maga intézze az eladás folyamatát. Vagyis saját tanácsadóit is behívhatja a folyamatba illetve a hirdetéseket is intézheti az ügyvédje, vagy a könyvelője. Amennyiben ezzel nem szeretne élni, igényelheti az ebben jártas szakemberek közreműködését több területen. Így például tranzakciós tanácsadás, cégértékelés, jogi szolgáltatás, adótanácsadás.

Tehát bárki fontolgatja, hogy eladja vállalkozását, érdemes olyan szolgáltatót keresni, amely rendelkezik szakértői támogatással, és így segíteni tud, a teljes cégeladás folyamatában. Hatékonyság érdekében szerencsés, ha rendelkezik a szolgáltató tranzakciós tanácsadással. Jó, ha a szolgáltató oldal a hirdetésekkel kapcsolatos ellenőrzést is végez. Ott érdemes eladni egy céget, ahol a lehetőségek tárháza kedvezőbb, mint az átlagos, ahol szakmai segítséget nyújt ha igény van rá, és ahol választhatjuk saját „embereinket is” a lebonyolítás folyamán. A profizmus ott kezdődik, ahol a lehetőségeinkkel rugalmasan élhetünk.