Energetikai tanúsítvány érvényessége – az örök kérdés, amire egyszerű a válasz.

Szponzorált tartalom

energetikai tanúsítvány érvényessége
energetikai tanúsítvány érvényessége

Na, szerintetek vajon meddig lehet érvényes egy olyan papír, aminek az a célja, hogy egy ingatlan aktuális energetikai állapotát mutassa be? Hát egészen egyértelmű módon addig, amíg tényleg érvényes az az energetikai állapot. Tehát, egy energetikai tanúsítvány érvényessége addig tart, amíg az ingatlanon nem történik valami olyan komolyabb átalakítás, amely jelentősen befolyásolja a tanúsítványban található értékelést. Legalábbis ilyenkor mindenképpen érdemes új iratot csináltatni, hiszen az eladó érdeke az, hogy aktuális állapotot mutasson ez a bizonylat az ingatlanról. Annak elkerülése végett pedig, hogy ne lehessen örökre érvényes egyetlen tanúsítvány sem, van egy olyan szabály is, hogy amennyiben nem történik megújítás, úgy 10 év után lejár az energetikai tanúsítvány.

Az e-tanusitas.eu weboldalon sok más kulcsfontosságú tudnivaló mellett ez is le van írva tisztán és érthetően. Szóval csak át kell egyszer bogarászni ezt a felületet és máris mindent tudhattok az energetikai tanúsítvány érvényessége témakörben, már persze ami ahhoz kell, hogy felemeljétek a telefont és személyesen is egyeztessetek a konkrétumokról.

Az energetikai tanúsítvány érvényessége körül talán azért van ennyi kérdés, mert nincs egyértelműen meghatározva az, hogy mi számít komoly beavatkozásnak a ház jelenlegi állapotába. Ezért azt gondolom, hogy azt az ökölszabályt érdemes alkalmazni, hogy amikor szeretnétek esetleg eladni az adott ingatlant, akkor csináltassatok egy új energetikai tanúsítványt, azzal nem tévedhettek. Szerintem ez hasznos lehet mindenképpen. Akkor abban biztos, hogy az aktuális állapotok fognak szerepelni és a lehető legjobb fényben tünteti majd fel az irat a házat – aminek nyilvánvalóan komoly anyagi hozadéka is van.

Az e-tanusitas.eu-nál remekül lehet ilyen tanúsítványokat csináltatni, ráadásul rendkívül gyorsan, ha épp arra van szükség, hogy pár napon belül kell az irat. Elvégre egyáltalán nem mindegy, hogy mikor mutathatjuk meg először a vevőnek, hogy mennyire energiahatékony az ingatlanunk. Szóval ennyit arról, hogy az energetikai tanúsítvány érvényessége meddig is tart. Remélem, hogy egyértelmű választ sikerült adni a kérdésre és még pár hasznos tanáccsal is hozzájárulhattam a további jó döntésekhez.